Indiase Zonne Energie Industrie Heeft Werving Verdubbelt

Indiase zonne-energie-industrie heeft haar fondsenwerving in 2017 meer dan verdubbeld tot $ 10 miljard, zegt Mercom, adviseur voor schone energie, maar de activiteit zal waarschijnlijk dit jaar vertragen, omdat New Delhi van plan is om hoge invoerrechten te verlagen.Er is namelijk niet zo veel meer te zien op de energie aanbieders markt. Zo kunnen we tegenwoordig een verandering zien in Nederland. Er is met de komst van bijvoorbeeld Pure energie erg veel veranderd op de markt.

Opwekking Zonnen Energie Moet Vijf Keer Hoger

Premier Narendra Modi heeft als doel de opwekking van zonne-energie in India op te trekken tot 100 gigawatt (GW) tegen 2022, vijf keer het huidige niveau. Volgens de regering moet India minstens 125 miljard dollar ophalen om zijn doel te bereiken om in vijf jaar 175 GW aan energie uit alle hernieuwbare bronnen te produceren.Nieuwe grootschalige en dakinstallaties op zonne-energie in India zijn vorig jaar gestegen naar 9,63 GW, vergeleken met de toevoeging van 4,31 GW in 2016, zei Mercom, maar de voorspelde extra installaties zullen dit jaar met 22 procent dalen tot 7,5 GW.

De Lagere Prognose Is Een Goede Wierspiegeling Van De Markt

“De lagere prognose weerspiegelt een kleinere pijplijn van projecten gepland voor ingebruikname in 2018,” zei Mercom. “De veilingsactiviteit was niet erg robuust in 2017 en hoewel er aan het eind van het jaar een sterke toename van de activiteit was, zullen de meeste projecten die zijn aangemeld waarschijnlijk pas in 2019 in gebruik worden genomen.”Mercom riep een voorstel van de Indiase veiligheidswaakhond om een ​​invoerrecht van 70 procent op de invoer van zonnepanelen uit China en enkele andere landen op te leggen ter bescherming van binnenlandse fabrikanten, als een “onverwachte en agressieve aanbeveling die de industrie tot stilstand heeft gebracht”.

Goed Voor De Lokale Fabrikanten Van Zonnecomponenten

Elke plicht zou grote projectontwikkelaars in India pijn doen, zoals SoftBank-ondersteunde SB Energy, maar zou goed zijn voor lokale fabrikanten van zonnecomponenten zoals Indosolar en Moser Baer, ​​die moeite hadden om te concurreren met Chinese bedrijven zoals Trina Solar en Yingli.Reuters meldde ook in januari dat zonnepanelen ter waarde van meer dan $ 150 miljoen vastzaten in verschillende Indiase havens vanwege een geschil over hun classificatie en de invoerbelasting die op hen van toepassing was.